Zoeken

Overgave - Ishvara Pranidhana


ISHVARA PRANIDHANA AND YOGA , yoga een levensvisie en zo is binnen de waarden en normen gericht naar jezelf (NIYAMA’s) naast (ik schrijf er nog wel over..) ZUIVERING, TEVREDENHEID, DISCIPLINE, ZELFSTUDIE voor mij één van de belangrijkste : ISHVARA PRANIDHANA , deze NIYAMA gaat over: OVERGAVE. Ik voel mezelf als een heel nieuwsgierige en leergierige vlinder in dit leven en daarom voelt deze NIYAMA voor mij als een ware innerlijke reis: het betekent jezelf durven overgeven aan het Hoger- Grotere doel, So seeing the “bigger picture”, voorbij het ego gaan via bewustzijn van, aanvaarding en tevredenheid zonder verwachting en oordeel opdat de ziel in ons kan ontwikkelen. Je dus overgeven aan het mysterie en vertrouwen dat het Universum je zal geven wat je nodig hebt op de juiste moment. En dus op de mat betekent dit net zo : zonder attachment / verwachting betreft het resultaat ben je gefocust op je proces en je lichaam/ademhaling in het moment, liefdevol & mild. Het betekent ook dat je met een open HART de actie van je work-In toewijdt aan iets groters dan jezelf , ik noem het aan onze moeder aarde en vader Hemel.

27 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Chronische aandoeningen: aanpak...

“Chronische ziekten van alle soort” (fysiek en/of mentaal zich tonend)... als paramedici dienen we onze patiënten te bekijken als een holistische wezen/systeem : wat vertelt het systeem??? en niet de

Verdieping en nieuwe dingen... volle maan...

💫🥦🦋 Nieuwe dingen voor ook mij..... Full moon , volle maan, aug 2020 ... ik vind het zo fijn om steeds bij volle 🌑maan extra en diep stil te staan of dien ik te zeggen : ik word gewoon naar die di