ย 
Zoeken

Innerlijke groei en relatie / situaties ๐Ÿ™๐Ÿป

๐Ÿ’žInnerlijk groei is voor enkelingen bedoeld te ervaren op die ene bergtop in pure contemplatie....

Voor het merendeel van ons mensen vindt innerlijke groei plaats te midden in relaties van welke aard dan ook en te midden van situaties van welke aarde dan ook. ๐ŸŒ๐Ÿช


Bewust zijn van en doorvoelen wat er in je gebeurt in een conflict, in een emotie, in een gebeurtenis , in een beleven van iets fijns of niet fijns en dit in een vertragen maakt dat je groeien kan en zo kunt zijn : meer VRIJ in jezelf.๐Ÿฆ‹


Reflectie, introspectie en vertragen om echt te voelen, ervaren in je lijf is daarin voor mij de essentie en de enige weg om dieper in contact te komen met je hele zelf.


Beseffen dat de ander of die ene situatie die iets in je triggert een spiegel is van je eigen schaduw is de uitnodiging om in jezelf te ontwaken dus wakker te worden. Alsof je afpelt alle lagen van die ui ๐Ÿง….

Let wel: schaduw is enkel iets wat voor nu het licht wordt ontnomen. ๐ŸŒ‘๐ŸŒ•๐ŸŒ“uit angst, schaamte, verdriet ... ooit... de waarheid is: die schaduw is geen leeuw die je doden zal..... ๐Ÿ˜‰


๐Ÿ’ซWakker worden in : wie ben je echt, wat is je ware behoefte, wat is voor jou : jouw waarheid, en kan je deze waarheid voor nu er laten zijn of twijfel je toch aan jezelf? Waarin - waarmee voel jij je nu veilig? Wat zijn je grenzen voor nu?

Kan je beleven die veiligheid in jezelf - welke is een innerlijke bron- te midden van wat dan ook... of word je overrompeld of val je als een zware boom opzich gewoon omver? Allemaal ok , niet erg maar hoe is het voor jou, en in je lijf : dat dan? Hoe is het bij jezelf en in jezelf : om daar te zijn? Kan je jezelf vergeven en daarin jezelf nog liefhebben?


๐ŸŒน๐ŸŒป๐ŸŒทDus of je nu lange relaties/ontmoetingen van welke aard dan ook of korte relaties/ontmoetingen van welke aard dan ook op je pad krijgt ....๐Ÿ—ฏ kort of lang is de mentale๐Ÿ’ญ illusie ... waar het om gaat is hoe je je waarachtig verhoudt in die relatie tot / met die ander:

Kan je trouw zijn en blijven aan jezelf, o