top of page
Zoeken

Rijkdom zit vanbinnen! 💖

Rijkdom zit vanbinnen! 💖


Alles verliezen doet je beseffen… hoe alles een illusie is … hoe zoveel een leugen is, hoeveel manipulatie er aanwezig is… je hoort woorden als naïef of anderzijds achterdocht en rancuneusiteit.


Maar wat als het leven gewoon vraagt om geleefd te worden en dat alle obstakels er zijn om te groeien als mens …….

Die obstakels maken je sterk en rijk en niet het geld of de materie in je bezit… het is zo weg…


Als materie , grond onder je voeten en dak boven je hoofd je ontnomen wordt wat ook je kinderen raakt en je in de positie van waarachtig slachtoffer geplaatst wordt in de scène van wat men leven noemt en er dus werkelijk ook een misdadiger ten tonele is… want als er een misdadiger/crimineel is ,is er ook een slachtoffer!! … dan kom je in aanraking met je allerdiepste angst, boosheid, onzekerheden en diepste schaduwen.


De dood , welke op een speldenkop van ons vandaan is …dus dichtbij , lijkt dan op het enige punt van rust, vrede en rechtvaardigheid… diepe levensvragen rijzen dan wederom… waar gaat de mensheid heen?


Toch na tijd en in het proces van traumaverwerking mag je of zal je beseffen dat je niet je bezit bent, dat je niet je titel bent, dat je niet je verworvenheden bent, dat je niet alles buiten jezelf en de labels bent… “veiligheid is dan niet al dat… jij bent niet al dat…liefde is niet al dat..”


Je bent niet wat je hebt of denkt!!! Je bent wie je BENT en het is die persoon die waarachtige vrienden en mensen zien en steunen zullen … en dat is liefde en veiligheid !

Dat is wat het leven van ons vraagt : echt te zien wie jij bent, en echt bewust te zijn van met wie je omgaat vanuit innerlijke waarden , veiligheid en eerlijkheid. Zo echt te zien die ziel en dat hart in jezelf en de ander!

Echte Liefde kent dus zoals in een gelofte van trouw goede en slechte dagen, plezier / luchtigheid en shit / onoverzichtelijkheden!


Belangrijk in trauma toestand is het gegeven van resources: dat wat je veiligheid biedt , daarmee je omringen … en dikwijls in acute trauma zijn - of innerlijke bronnen (resources) ver zoek en heb je externe bronnen nodig zoals de armen en de aanwezigheid van een persoon die je vertrouwt of veiligheid biedt…. - of zijn er enkel innerlijke bronnen maar lijken ze ontoereikend.


Dus een heel normaal gevoel in traumatoestand is het gevoel van hopeloosheid en hulpeloosheid!


Noot aan de medemens dan is om de hulp kreet van je naaste te horen en deze au sérieux te nemen! Waarom? Het leven is kostbaar en nietig. Liefde is geen oogkleppen opzetten of egoïsme of schuldgevoel… liefde is aanwezigheid en dienstbaarheid. En dit kost niks…


Oordelen en weerstand van velen zegt dan alles over deze mensen hun eigen angst en waarachtigheid van de liefde in hen.


Oordeel nooit, het kan jou ook allemaal overkomen is dan een basis waarde.


Gelukkig voel ik mij de meest rijke vrouw op aarde met mijn 💞2 blokjes goud, al mijn 💖beste vrienden en vriendinnen, mijn broer onze 💛luk, mijn 💛schoonzusje, mijn 💛ouders, mijn 🧡collega’s… ik noem ze in alle hovaardigheid “mijn mensen” 🥰


Wie ben jij nog als je alles zou verliezen?

Hoe zit het dan met jouw eigenwaarde?


Of als de ander alles verliest , hoe zit het dan met jouw oordelen? Met jouw menselijkheid, met jouw dienstbaarheid? Met jouw nederigheid?


En hoe dan met grenzen? Wat zijn dan grenzen…? (!Het hart kent geen grenzen!)


Als algemene reflectie: wie ben jij zonder de materie , hoe zit het met de oordelen en meningen in jou aanwezig?


En als je vertoeft in trauma , geef je kostbare lijf dan rust en doorleef het trauma dat je overkomt, geen enkel oordeel hier is op zijn plaats!


Vertrouw en blijf liefhebben

Moge vrede zijn op aarde en in jou 💖🦉🦋🦁🪐🌪☀️


53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Onze Kerstwens aan jou ❤️🌲 2021-2022

In de stilte voel ik … Die aanwezigheid … Niet met de ogen te zien … Rustend in het licht … “Liefde” … die roep. Boosheid, haat en angst te zwaar om te dragen … Niet minder wordend met de tijd… Laat v

De roep van de mensheid…

De roep van de mensheid… en dit in mijn nederig gevoel … los van en toch onder het mom van een virus nu genaamd covid-19 is eindelijk te willen gaan staan voor innerlijke vrijheid , de wens naar respe

Comments


bottom of page