top of page
Zoeken

over behoeften en het gekwetste innerlijke Kind

Mijn inspiratie in het schrijven steeds gehaald uit de Praktijk....

Nu... over behoeften en gekwetste innerlijke kind / trauma... over relatie dus Yoga... dus over zelfliefde en liefde...

Yoga betekent verbinden , eenheid of “relater” : in relatie staan tot of met... dus vooral en in eerste instantie tot én met jezelf en zo met de ander. Ook comm-UNI-catie...

De ander is dan iemand

die je veel over jezelf leren kan, de ander is dan als het ware een cadeau ter verdieping van de relatie met jezelf.

Triggers die zich blootleggen dankzij de ander geven je een blik achter de schermen van oa een diepe pijn nog aanwezig in jou : we noemen dit ook “je innerlijk gekwetste kind” of “Trauma”.

Of de trigger kan ook zijn, heel eenvoudig : een essentiële authentieke behoefte die in jou leeft en niet ingevuld wordt of werd.

Door stil te zijn, te vertragen of introspectief te durven kijken en voelen in je eigen lichaam en systeem zal dit snel duidelijk kunnen zijn.

Een combinatie van beide is dikwijls ook zo: nl het gekwetste kind of het trauma dat zich weder toont en dit in combi met een dieper gelegen authentieke behoefte in jou vb de behoefte van je geliefd voelen , je gehoord voelen , je te wensen verbinden, fysiek contact nodig te hebben...

Integrale therapie is dan een Somatic Experience of fysiek kunnen beleven en een bewust toelaten van wat er is emotioneel, mentaal en fysiek in je lijf. Waarin je vertraagt en stil wordt, waarin je de ruimte geeft aan je zenuwstelsel om je te vertellen wát.. en om dan vervolgens te integreren: het verleden : het gekwetste kind of het trauma en te verwelkomen je ware zelf en je al behoeften als volwassen persoon.

Interessant dus zeker in dit alles te ontdekken wat jouw authentieke behoeften zijn als vrouw of man. En deze duidelijk te hebben voor jezelf en deze te uiten in de buitenwereld zonder enige twijfel en kinderlijke emotie, alsook zonder tov de ander verwachtingen te opperen of hem/haar te willen in een mal te gieten... Als je dan ervaart dat de ander je behoeften niet invullen kan of wil, waar de ander recht op heeft, kan jij nog steeds bepalen in alle vrijheid die jij ook bent waar jouw pad heen gaat... en dit is dan in liefde de ander loslaten ook in wie hij/zij is en trouw blijven aan je ware zelf ... “liefde is zoiets als : ik hou van jou en daarom laat ik je los”. “Parce que je t’aime je te laisse”

liefde is vanuit het levensvuur in je buik als een passionele dans het uiten vanop als het ware de haha keukentafel of kerktoren wat je behoeften zijn en waarin dan vervolgens de ander het recht heeft hierop te anticiperen of niet.... ieder is vrij en ieder mag keuzes maken vanuit een volwassen bewustzijn en bewust hart.

Manipulatie , weerstand zijn dan aspecten van de mind en reacties vanuit angst. Vrijheid is niets van dit. Liefde is alles in vrijheid en verbindend communiceren dus aanwezig luisteren. Niemand móet bij je zijn, blijven of móet jouw behoeften invullen! Ieder dient eerlijk te zijn tov zichzelf ... soms grenzen stellend soms grensverleggend wezend.

Liefde is leven, leven is overgave, overgave is stroming en die dans, stroming is vrijheid, vrijheid is durven , vanuit het hart en wie je echt bent, delen en geven.

Wat zijn jouw behoeften? Waarin wordt jij getriggerd? Kan je ermee zijn? Kan je het leven door elke trigger en emotie in jou aanwezig laten stromen? Kan je blijven ademen en de ruimte toch ervaren in die intense emotie of trigger? Kan je de loskoppeling maken tussen de trigger in jou en de actie van de ander?

Vragen? www.nazali.be nazali.joke@gmail.com Integrale kinesitherapie - Nazali Yoga

69 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Onze Kerstwens aan jou ❤️🌲 2021-2022

In de stilte voel ik … Die aanwezigheid … Niet met de ogen te zien … Rustend in het licht … “Liefde” … die roep. Boosheid, haat en angst te zwaar om te dragen … Niet minder wordend met de tijd… Laat v

De roep van de mensheid…

De roep van de mensheid… en dit in mijn nederig gevoel … los van en toch onder het mom van een virus nu genaamd covid-19 is eindelijk te willen gaan staan voor innerlijke vrijheid , de wens naar respe

Rijkdom zit vanbinnen! 💖

Rijkdom zit vanbinnen! 💖 Alles verliezen doet je beseffen… hoe alles een illusie is … hoe zoveel een leugen is, hoeveel manipulatie er aanwezig is… je hoort woorden als naïef of anderzijds achterdoch

Comments


bottom of page